Animal Health2 March 2016

Samenwerking Boehringer Ingelheim en Merial

Vetclass

Varkens App

    You are here

    Novozymes en Boehringer Ingelheim kondigen strategisch samenwerkingsverband aan op het gebied van probiotica voor pluimveebroederijen
30 maart 2017

Novozymes en Boehringer Ingelheim kondigen strategisch samenwerkingsverband aan op het gebied van probiotica voor pluimveebroederijen

  • De samenwerking omvat het onderzoeken, ontwikkelen, produceren, in de handel brengen en verkopen van probioticaproducten.
  • Probiotica voorzien het pluimvee van gunstige bacteriën en kunnen fungeren als alternatief voor het gebruik van antibiotica als groeibevorderaars.

Duluth, VS & Kopenhagen, Denemarken – 30 maart 2017 – Boehringer Ingelheim Animal Health en Novozymes kondigden vandaag een strategisch samenwerkingsverband aan voor het ontwikkelen en in de handel brengen van probiotica voor de mondiale pluimveesector. Ze gaan zich hierbij richten op producten voor broederijen. Broederijen zijn de pluimveebedrijven waar eieren worden uitgebroed. De kuikens die uit deze eieren komen, gaan daarna naar opfokbedrijven. Boehringer Ingelheim gaat als onderdeel van deze samenwerking tevens FloraMax® in de handel brengen en distribueren. FloraMax is Novozymes' probioticaproduct voor de Amerikaanse pluimveesector. In de komende jaren wil Boehringer Ingelheim de distributie uitbreiden naar andere marktgebieden.

“Boehringer Ingelheim wil uiteenlopende innovatieve oplossingen aanbieden die aansluiten op de behoeften van de klant. Daarom onderzoekt het bedrijf continu de mogelijkheden van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, producten en sectorsegmenten. De mondiale vraag naar duurzame eiwitbronnen neemt toe, en pluimveehouders zijn op zoek naar betere manieren om aan deze vraag te voldoen ”, zegt George Heidgerken, mondiaal hoofd Livestock bij Boehringer Ingelheim. “Door samen te werken met Novozymes kan Boehringer Ingelheim zich nu met een nieuw productsegment gaan bezighouden. We kijken ernaar uit, want hierdoor kunnen wij nu alternatieven aanbieden aan een sector die door het aan banden gelegde antibioticagebruik steeds meer onder druk komt te staan.”

Probiotica zijn van nature voorkomende, levende microben die een gunstig effect kunnen hebben op de darmflora van pluimvee en andere dieren. Aangezien een goede darmflora de diergezondheid aanmerkelijk kan verbeteren, kunnen probiotica fungeren als een natuurlijk alternatief voor het gebruik van antibiotica als groeibevorderaars. Wereldwijd gezien neemt de vleesconsumptie toe. In de veehouderij wordt echter onder invloed van de wetgeving en de publieke opinie steeds minder gebruikgemaakt van antibiotica als groeibevorderaars. De vraag naar alternatieven, zoals probiotica, is hierdoor gestegen.

“We kijken ernaar uit om samen met Boehringer Ingelheim een reeks probiotische oplossingen te ontwikkelen waarmee we de pluimveesector duurzamer kunnen maken”, verklaart Susanne Palsten Buchardt, Vice President Animal Health & Nutrition bij Novozymes. “Het aangaan van dit samenwerkingsverband is een belangrijke stap voor ons. Nu kan Novozymes zich namelijk nog sterker profileren binnen de probioticamarkt, en pluimveehouders helpen hun productie van een veilige, betaalbare bron van eiwit te verhogen. Boehringer Ingelheim heeft door de jaren heen een goede band opgebouwd met producenten binnen de intensieve pluimveehouderij. Daardoor krijgt Novozymes nu de beschikking over waardevolle nieuwe distributiekanalen en klanten. Veel van deze klanten zijn op zoek naar duurzame alternatieven voor het gebruik van antibiotica als groeibevorderaars.”

Over Boehringer Ingelheim Animal Health
Als het op een na grootste diergeneesmiddelenbedrijf ter wereld streeft Boehringer Ingelheim ernaar de sector nog beter in staat te stellen de diergezondheid te verbeteren. Met ruim 10.000 werknemers wereldwijd is Boehringer Ingelheim Animal Health in 99 verschillende landen fysiek aanwezig, en zijn producten zijn in ruim 150 markten verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over Boehringer Ingelheim Animal Health.

Over Boehringer Ingelheim
Boehringer Ingelheim is een van de 20 toonaangevende farmaceutische bedrijven in de wereld. Het hoofdkantoor van Boehringer Ingelheim is gevestigd in het Duitse Ingelheim, en wereldwijd heeft het bedrijf op dit moment circa 50.000 mensen in dienst. De focus van het in 1885 opgerichte familiebedrijf ligt op het onderzoeken, ontwikkelen, vervaardigen en vermarkten van nieuwe geneesmiddelen van hoge therapeutische waarde voor mens en dier. In 2015 realiseerde Boehringer Ingelheim een netto-omzet van circa 14,8 miljard euro. De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling vertegenwoordigen 20,3 procent van de netto-omzet. Voor meer informatie kunt u terecht op www.boehringer-ingelheim.com

Over Novozymes
Novozymes is een bedrijf dat mondiaal toonaangevend is op het gebied van biologische oplossingen. Met de medewerking van klanten, partners en de mondiale gemeenschap slaagt Novozymes erin industriële prestaties naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen te beschermen en een positieve bijdrage te leveren aan het leven van mensen. Novozymes is 's werelds grootste aanbieder van microbiële en enzymtechnologie. Het bedrijf zet bio-innovatie in om ontwikkelingen mogelijk te maken die cruciaal zijn in ons huidige bestaan en voor onze toekomst. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om hogere landbouwproductie, wassen bij lage temperaturen, energiezuinige productie en gebruik van hernieuwbare brandstoffen. Novozymes verandert dus de kijk op de toekomst, en vat dit samen in de slogan 'Rethink Tomorrow'.

Heading Image: 

Heb je vragen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je gebruik maken van ons contactformulier.