Animal Health2 March 2016

Samenwerking Boehringer Ingelheim en Merial

Vetclass

Varkens App

Nascholing Boehringer Ingelheim

“Een leven lang leren” is een bekende kreet. Door onze onderzoeken en ontwikkelingen vergaren we kennis en expertise die we graag delen met onze klanten. Nascholing kan uit vele vormen bestaan, zoals intervisie, e-learnings, symposia en congressen.

 

Vetclass: online veterinaire nascholing:

Surf eens naar vetclass.nl en bekijk het nieuwe platform voor online veterinaire nascholing. Vetclass bevat alle eerdere webinars die met Boehringer Ingelheim in samenwerking met deskundigen uit het veld zijn gemaakt. Er zal zeer regelmatig nieuw materiaal beschikbaar komen voor de diersoorten rund, varken, gezelschapsdieren en paard. Met daarnaast ook aandacht voor management, vaardigheden en ondernemerschap.

Intervisie

Intervisie, een initiatief voor en door dierenartsen, is een bekend begrip binnen veterinair Nederland en wordt sinds jaar en dag gefaciliteerd door Boehringer Ingelheim. Intervisiebijeenkomsten vinden plaats in het gehele land, waarbij groepen dierenartsen binnen een bepaalde regio en diersoort een aantal keer per jaar samenkomen. Deze groepen worden ieder vertegenwoordigd door een volwaardig bestuur. Het voordeel van dit eigen bestuur is dat de bijeenkomsten volledig op de wensen en behoeften van de leden kunnen worden afgestemd, wat de flexibiliteit en actualiteit ten goede komt. Doelstelling van de intervisiebijeenkomsten is het uitwisselen van ervaring en kennis op veterinair gebied in de meest brede zin en de bevordering van intercollegiale contacten voor een ieder die werkzaam is in het veterinaire vakgebied. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de intervisie voor dierenartsen.

 

Symposia en congressen

Jaarlijks vinden er verschillende symposia en congressen voor dierenartsen plaats. Hierdoor kunnen dierenartsen in de praktijk beschikken over de nieuwste inzichten uit de wetenschap. Boehringer Ingelheim organiseert zelf een aantal symposia en congressen over specifieke onderwerpen. Hierbij worden vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland uitgenodigd om hun kennis te delen met de Nederlandse dierenartsen. Daarnaast ondersteunt Boehringer Ingelheim een aantal congressen en symposia georganiseerd door anderen, bijvoorbeeld het uiergezondheidspanel.

 

Studieclubs

Boehringer Ingelheim biedt verschillende onderwerpen aan, die studieclubs kunnen gebruiken voor hun bijeenkomsten. Voorbeelden die wij bieden zijn:

  • Gebruik pijnstillers
  • BVD
  • Het gebruik van pijnstillers in de melkveehouderij
  • Gebruik van inzet vaccinaties in de varkenshouderij

Voor info kunt u een bericht sturen naar klik hier

Heb je vragen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je gebruik maken van ons contactformulier.