Animal Health2 March 2016

Samenwerking Boehringer Ingelheim en Merial

Vetclass

Varkens App

  You are here

  Aandoeningen
Body: 

Aandoeningen

Boehringer Ingelheim Animal Health is een innovatief farmaceutisch familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe diergeneesmiddelen. Binnen de divisie Animal Health richten we ons op de gezondheid en het welzijn van dieren.

Onze aandacht gaat uit naar vier sectoren:

 • Rundveehouderij
 • Varkenshouderij
 • Gezelschapsdieren
 • Paarden

Bij elke diersoort richten we ons op specifieke aandachtsgebieden. Pijn en ontsteking is een van de sterkst ontwikkelde expertises voor alle doeldieren. Daarnaast ligt bij varkens de focus op de preventie van ziektes, Boehringer Ingelheim is wereldwijd marktleider in vaccins. Binnen de melkveehouderij concentreren we ons al jaren op uiergezondheid, pijn en welzijn. Daarom kunnen we ons expert in uiergezondheid noemen. Voor honden en katten richten we ons op chronische zorg en het verhogen van de kwaliteit van leven. Hierbij zijn chronische en acute pijnbestrijding het speerpunt. Daarnaast is Boehringer Ingelheim specialist op het gebied van cardiologie voor de hond. Voor het paard biedt Boehringer Ingelheim een breed pakket aan medicijnen voor tal van indicatiegebieden, variërend van pituitary pars intermedia dysfunction (PPID, voorheen ziekte van Cushing), orthopedische problemen en luchtwegaandoeningen.

Klik op het doeldier voor specifieke informatie met betrekking tot symptomen, oorzaken, gevolgen en behandelingen van aandoeningen per doeldier.

Aandoeningen bij

  Varken
  Rund
  Hond
  Kat
  Kat
  Paard

  Heb je vragen?

  Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je gebruik maken van ons contactformulier.